Rekreationsveckor/Läger

Sköna sommardagar - fyllda av aktiviteter

En solkatt på kinden, vattenplask i Strandkanten och sommarbris i håret. Dofter av nylagad mat som njuts på altanen i den ljumma sommarkvällen. Skogspromenader med doft av gran till fåglars kvitter. Lata stunder på gräsmattan med högläsning avspännande berättelser. Turneringar i kubb, boule och fotbollsgolf. Möten med gamla och nya vänner. Är det inte sådana minnen vi alla vill ha efter sommarens slut? På Tallkrogen finns semestervistelser för alla. Tallkrogen ligger två mil norr om Uppsala, naturskönt belägen på Långsjöns södra strand.

Rekreationsveckor

Under sommaren anordnar vi rekreationsveckor för vuxna personer och lägervistelser för barn och ungdom med funktionsnedsättning. Vistelsen på Tallkrogen omfattar sju dagar förutom ”Sensommardagar” som är en femdagars vistelse.

Exempelprogram för en rekreationsvecka

Om Tallkrogen

Tallkrogen är en plats där du kan möta naturen på dina egna villkor. Upplevelseträdgården erbjuder en mängd olika aktiviteter alla med syfte att ge naturupplevelser för både kropp och själ. Här finner du porlande bäckar, dammar och mängder av växter. I Vattenlandet kan du dämma upp eller pumpa vatten, bygga hinder för vattnet eller sätta i gång ett stort vattenhjul. Vid strandkanten kan du låta dig skönt vaggas till vågornas kluck i ”Båtgungan Anna” eller sätta den i gungning så att det pirrar i magen. I köksträdgården kan du hämta andan och i lugn och ro njuta av alla färger och dofter. Det är mycket sång och musik och vi vill ge dig som deltagare en lustfylld upplevelse.

Rekreationsveckor och läger sommaren 2020

Försommarvecka


Vecka 1
8-14 juni
Ålder 25-65

En vilsam vecka i lugnt tempo för dig som vill njuta av försommarens alla blommor. Vi spelar spel eller ror sakta längs vassen och fångar kanske en solgädda. Vi sjunger tillsammans våra kända och älskade visor.Midsommarvecka


Vecka 2
18-24 juni
Ålder 25-55

För Dig som gillar sång, musik, att spela teater, bada och att göra utflykter. Vi klär midsommarstången och firar midsommar tillsammans.

En musikstund på gräsmattan. I förgrunden sitter en kvinna och spelar gittar.
Två män som spelar gitarr och turmpet.

Sommardagar med musik


Vecka 3
29 juni-5 juli
Ålder 20-40

För Dig som gillar sång, musik och att spela teater. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, paddlar och fiskar. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld. En vecka för dig som är lite mera aktiv.Sommardagar med musik


Vecka 4
10-16 juli
Ålder 25-65

För Dig som gillar sång, musik och drama. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel och gör turer ut på sjön. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld. En vecka för dig som vill ha ett lite lugnare tempo.

En grupp som sitter runt ett bord i Upplevelseträdgården.
En grupp som plockat blommor och ris till en midsommarstång.

Sommarvecka med Friluftsliv


Vecka 5
20-26 juli
Ålder 25-55

En vecka för Dig som gillar att vara ute mycket. Paddla kanot, bada, spela boll, skjuta pilbåge och göra utflykter. Du som vill njuter av varmt bad i badtunna och kväll med spaaktiviteter.

Tre stycken par som delar i en dansstund inomhus.
En kille som ror en båt med tre andra som åker med.

Sommarläger för barn och ungdom


Vecka 6
30 juli-5 augusti
Ålder 10-16

För dig som vill ut till äventyret och träffa kompisar och få nya vänner. Vi badar, grillar korv och myser vid lägerelden. Kanske fångar vi sommarens största fisk. Vi paddlar kanot, spelar boule, sparkar boll och lär oss att skjuta med pil och båge. Kommer du med?

En kille och en tjej som hoppar i sjön.
En tjej blir instruerad i pilbågsskytte av en man
Två killar spelar fotoboll.

Äventyrsvecka för ungdom och unga vuxna


Vecka 7
7-13 augusti
Ålder 15-21

En vecka där vi paddlar kanot, fiskar, spelar boll och skjuter pilbåge. Vattnet är varmt i Långsjön Och det är ett nöje att ta ett kvällsdopp när nattmörkret sveper in oss. Vi gör gärna upp en eld och sjunger tillsammans.

Matlagning pågår i skogen i stormkök.
En kvinna sitter vid en eld i skogen.

Sensommarvecka


Vecka 8
17-23 augusti
Ålder 25-65

För dig som vill njuta av den vackra miljön på Tallkrogen. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, badar och gör turer på sjön.

En person står på bryggan och ser ut över solnedgången över sjön.
En pysselstund ute i det fria.

Sensommardagar


Vecka 9
26-30 augusti
Ålder 60+

En lugn kortvecka för Dig som är äldre och gärna sitter i solen för att njuta av dagen. Vi spelar sällskapsspel, äter goda måltider, lyssnar på musik och trivs tillsammans. Vi går stillsamma promenader på skogsstigen, njuter en stunds vila vid Näckrosdammen eller i Köksträdgården.

En grupp sitter på bryggan och fiskar.
Två personer delar i en maskerad och är utklädda till björnar

En grupp som har en musikstund framför elden.
En kille i rullstol spelar bowling.
En kille i rullstol spelar basket

Plask och lek i sjön.