Rekreationsveckor på Tallkrogen, föreningen FUB-gården sommaren 2024.

Att åka på FUBs rekreationsveckor/läger är roligt och spännande. Du blir en del av en härlig gemenskap. Tillsammans gör vi utflykter, sjunger, badar och solar. Vi erbjuder spaaktiviteter och bad i badtunna. Vi skapar i färg och andra material. Du som vill är med och spelar teater, så ska det låta på Tallkrogen eller andra framträdanden. Vår personal har god erfarenhet och är duktiga inom teater, sång, musik, friluftsliv m.m.

Rekreationsveckor sommaren 2024:

Försommarvecka

10-16 juni

Ålder: 25-65

En vilsam vecka i lugnt tempo för dig som vill njuta av försommarens alla blommor. Vi spelar spel eller ror sakta längs vassen och fångar kanske en solgädda. Vi sjunger tillsammans våra kända och älskade visor.


Midsommarvecka

20-26 juni

Ålder: 25-65

För Dig som gillar sång, musik, att spela teater, bada och att göra utflykter. Vi klär midsommarstången och firar midsommar tillsammans.


Sommardagar med musik

29 juni-5 juli

Ålder: 22-40

För Dig som gillar sång, musik och att spela teater. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, paddlar och fiskar. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld. En vecka för dig som är lite mera aktiv.


Sommardagar med musik

11-17 juli

Ålder: 25-65

För Dig som gillar sång, musik och att spela teater. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, paddlar och fiskar. Vi njuter av gemenskapen kring en sprakande eld.


Sommarvecka med Friluftsliv

19-25 juli

Ålder: 22-50

En vecka för Dig som gillar att vara ute mycket. Paddla kanot, bada, spela boll, skjuta pilbåge och göra utflykter. Du som vill njuter av varmt bad i badtunna och kväll med spaaktiviteter.


Sommarläger för barn och ungdom

29 juli-4 augusti

Ålder: 10-16

För dig som vill ut till äventyret och träffa kompisar och få nya vänner. Vi badar, grillar korv och myser vid lägerelden. Kanske fångar vi sommarens största fisk. Vi paddlar kanot, spelar boule, sparkar boll och lär oss att skjuta med pil och båge. Kommer du med?


Äventyrsvecka för ungdom och unga vuxna

6-12 augusti

Ålder: 15-21

En vecka där vi paddlar kanot, fiskar, spelar boll och skjuter pilbåge. Vattnet är varmt i Långsjön och det är ett nöje att ta ett kvällsdopp när nattmörkret sveper in oss. Vi gör gärna upp en eld och sjunger tillsammans.


Sensommardagar med musik

16-22 augusti

Ålder: 25-65

För dig som vill njuta av den vackra miljön på Tallkrogen. Vi gör utflykter, spelar utomhusspel, badar och gör turer på sjön.


Sensommardagar, ingen övernattning.

26 augusti-29 augusti

Ålder: 60+

Dagar för Dig som är äldre och gärna sitter i solen för att njuta av dagen. Du tar med dig din egen personal för omvårdnad och hjälp i aktiviteter. Tallkrogens personal erbjuder aktiviteter. Vi spelar sällskapsspel, äter god lunch, lyssnar på musik och trivs tillsammans. Vårdhundar och 4H gården kommer på besök. Sista dagen äter vi en festlunch och dansar på altanen.


Information:

Ansökan före 1 mars

Om du är en av dem som vill komma till Tallkrogen i sommar så vill vi ha din ansökan före 1 mars. Ansökningshandlingar hittar du på vår hemsida www.tallkrogen-fub.se under rubriken rekreationsveckor och läger. Besked om du blir erbjuden en plats räknar vi med att du får i mitten av april.

För vem

Rekreationsveckor på Tallkrogen är för dig som bor på gruppboende, eget boende med stöd eller hemma och tycker att det är roligt att få lämna gruppboendet och göra nya saker och tycker om att komma till nya miljöer och träffa nya människor.

Barn och ungdomsläger

Barn och ungdomsläger är för barn och ungdom i anpassad skola från 10 år och uppåt. Lägervistelsen gör det möjligt att träffa kompisar och utveckla kompisrelationer, att du kanske hittar och kan utveckla ett nytt intresse samt att ett läger kan bidra till ett aktivt och meningsfullt liv. Vi strävar efter att ha grupper där barn och ungdomar kan ha ett utbyte av varandra och finna kompisar.

Kostnader och insatser enligt LSS

Kostnaden för att delta i en rekreationsvecka för dig som är vuxen är 5 900kr för kost, logi och material i aktiviteter samt resor vid utflykt. På rekreationsveckorna lämnar du din personal på boendet och får hjälp och stöd av personal på Tallkrogen. Du som är vuxen och inte bor i Uppsala kommun behöver redan nu söka en LSS insats alternativt göra överenskommelse med boendet eller på annat sätt ordna med betalning för personalstöd för vistelsen samt resor till och från Tallkrogen. Du som är vuxen och bor i Uppsala kommun söker ingen LSS insats.

Sensommardagar för dig som är 60+

Sensommardagar för dig som är 60+ kostar 2 200kr och du tar då med egen personal för omvårdnad och stöd i aktiviteter. Tallkrogens personal erbjuder aktiviteter.

Barn/ungdom 10-21

Du som är barn/ungdom 10-21 år ansöker om LSS insatsen korttidsvistelse i form av läger. Kost, logi och material ingår i insatsen korttidsvistelse.

Assistans

Du som har beviljad assistans tar med dig den till lägret. Assistansanordnaren betalar omkostnaderna för assistenten efter överenskommelse med Tallkrogen.

Om Tallkrogen

Tallkrogen är en plats där du kan möta naturen på dina egna villkor. Upplevelseträdgården erbjuder en mängd olika aktiviteter alla med syfte att ge naturupplevelser för både kropp och själ. Här finner du porlande bäckar, dammar och mängder av växter. I Vattenlandet kan du dämma upp eller pumpa vatten, bygga hinder för vattnet eller sätta i gång ett stort vattenhjul. Vid strandkanten kan du låta dig skönt vaggas till vågornas kluck i ”Båtgungan Anna” eller sätta den i gungning så att det pirrar i magen. I köksträdgården kan du hämta andan och i lugn och ro njuta av alla färger och dofter. Det är mycket sång och musik och vi vill ge dig som deltagare en lustfylld upplevelse.

En person som dyker ner i vår sjö
En hand som upptäcker vatten i vår Upplevelseträdgård

Länkar till formulär och ansökningsinfo:

Blommor med vårt hus i bakgrunden Röda och gula blommor
En hammock gunga Vårt hus
Vår strand med både brygga och badflotte